tjänstepension-företag-penionsrådgivare

Pensionsrådgivning

Oavsett om du är ny på arbetsmarknaden eller har 15 års erfarenhet i bagaget så är pensionen något som berör alla. Trots att pensionen är så viktigt är det många som inte tänker på det då det är något som väntar långt fram i tiden.

Däremot finns det många fördelar med att engagera dig i din pension och redan i ett tidigt skede räkna ut hur mycket du kan få ut i pension. För detta ändamål ska du kontakta våra pensionsrådgivare för kostnadsfri rådgivning om din pension eller tjänstepension för företag.

Pensionsrådgivning för att räkna ut din pension

Pension och tjänstepension från företag är alltid ett aktuellt ämne i både politiken och i kafferummet. Pensionsåldern höjs med jämna mellanrum, skatten för pension regleras och frågor som hur mycket får jag i pension? är ständigt återkommande. Då pensionen berör alla medborgare i Sverige är vi stolta över att erbjuda kvalitativ och personlig rådgivning av din pension.

När du kontaktar oss kommer vi tillsammans gå igenom dina förutsättningar och utifrån din ålder ge pensionsrådgivning för ett långsiktigt pensionssparande. På SB Försäkring & Placering AB brukar vi säga att din ålder och livssituation är en riktlinje för hur du ska pensionsspara för bästa avkastning när du når pensionsåldern.

Hur mycket får du i pension?

Våra pensionsrådgivare drivs av att skapa goda förutsättningar för ett bra liv som pensionär. Detta innefattar både trygghet i form av försäkringar men även en pension du kan leva på. Utöver tjänstepension från företaget och den allmänna pensionen rekommenderar våra pensionsrådgivare att hitta en privat sparform som passar dig.

Tjänstepensionen har en fast procentsats där ca 4,7 procent av lönen betalas in till din tjänstepension. Likaså har den allmänna pensionen en viss procent som betalas in. Hur stor summa som betalas in varje månad är beroende av din inkomst vilket innebär att du utöver lönen även kan göra mycket för att påverka hur mycket du får i pension.

Önskar du flytta din pension kan vi på Länsförsäkringar hjälpa dig att samla dina pensionspengar hos oss. På så sätt får du en bättre överblick och det blir lättare att ta ut pensionen när det väl blir dags.

Pensionsspara rätt för din ålder

Våra pensionsrådgivare erbjuder personlig och professionell rådgivning inför din pension. Livet som pensionär ska vara härligt och du ska både ha tid och råd att göra det du vill efter ett långt arbetsliv. När du kontaktar oss för pensionsrådgivning kommer vi gå igenom hur du bäst sparar ihop pengar till pensionen.

Mellan 20-30 år:

  • För en bra allmän pension och tjänstepension från din arbetsgivare gäller det att samla på dig många år i yrkeslivet. Desto mer du arbetar desto mer tjänstepension får du.
  • Om du har möjlighet att starta ett privat pensionssparande rekommenderar vi att sätta undan en valfri summa varje månad som med tiden får växa.

Mellan 40-50 år:

  • Vid denna ålder har du samlat på dig ett pensionskapital. Se till att risknivån ligger på rätt nivå och håll koll på det totala sparandet.
  • Då pensionen börjar närma sig för dig i denna ålder kan det vara bra att regelbundet se över all din pension och göra en beräkning över hur mycket pension du kan få.

Över 50 år:

  • Nu är det dags att se över din pension och allt ditt pensionssparande för en bra prognos över hur mycket pension du kan få.
  • Var smart med dina sparande pensionspengar och flytta stegvis ditt pensionssparande till trygga ränteplaceringar.

Utöka tjänstepensionen – börja pensionsspara privat

Den pension du får ut när du passerar den aktuella pensionsåldern grundar sig i tre olika pensionssparanden. Den ena är den allmänna pensionen som Pensionsmyndigheten betalar in, den andra är tjänstepensionen från företaget som du tjänar ihop när du arbetar. Den tredje formen av pensionssparande är det privata sparandet.

Våra pensionsrådgivare rekommenderar att pensionsspara utöver den allmänna pensionen och tjänstepensionen du får från arbetsgivaren. På så sätt ökar du din pension när du är pensionär och kan lättare räkna ut hur mycket du får i pension.

Personlig rådgivning om din pension – kontakta pensionsrådgivare

Pension handlar mycket om kunskap och förståelse för den egna pensionen. Våra pensionsrådgivare har lång erfarenhet av att hjälpa privatpersoner hitta en pensionsform som passar ålder och livsstil. Vi har även erfarenhet av att implementera tjänstepension åt företag för ett långsiktigt pensionssparande för anställda.

För att du ska få en bra pension att leva på som pensionär ska du boka personlig rådgivning hos oss. Vi ger dig råd och rekommendationer som passar din livssituation som den är idag. Alla kan få ihop en bra pension med de rätta verktygen och den rätta rådgivningen. Välkommen!

Vi ger personliga pensionsråd så att du kan ha ett långsiktigt pensionssparande utifrån din livssituation och ålder.