tjänstepension-företag-tjänstepension

Tjänstepension

Betalar du ut tjänstepension till dina anställda? Inte? Då är det hög tid att göra det. Då visar du dina anställda att du bryr dig om deras framtida pension och att du tar ansvar för allas rätt till god ekonomi som pensionär. Alla som arbetar har rätt till tjänstepension och är en pension man samlar ihop så länge man arbetar.

Fördelar med att sätta av pengar för tjänstepensionen

Tjänstepension från företag är precis som det låter en pension som varje månad betalas in av dig som arbetsgivare. För många utgör tjänstepensionen upp till femtio procent av den totala pensionen vilket innebär att du som arbetsgivare har ett ansvar. Det är inget måste att betala tjänstepension men det gör mycket för dina anställdas framtid.

Om du exempelvis driver eget företag eller ett mindre företag med enstaka anställda kanske det inte finns utrymme för att sätta av pengar för tjänstepensionen. Däremot kommer du som arbetsgivare vinna på det i längden. Dina anställda får ett långsiktigt pensionssparade endast genom att arbeta, det blir enklare att räkna ut hur mycket tjänstepension man får ut och man kan även planera pensionsåldern.

Flexibel tjänstepension för egenföretagare och medelstora företag

Väljer du som arbetsgivare att betala in tjänstepension från företaget via våra pensionsrådgivare får du mer än bara ett pensionssparande. Dina anställda får utöver en stadig pension även en trygghet och försäkring vid olycka eller sjukdom. Vi anser att pensionssparande, den aktuella pensionsåldern och trygghet går hand i hand.

Alla företag har möjlighet att spara till tjänstepensionen. Både du som driver enskild firma utan några anställda eller du som driver ett mindre till medelstort företag.

Hur mycket tjänstepension ska man som arbetsgivare betala in?

Som arbetsgivare är det inget måste att betala in tjänstepension men det är något som uppmuntras om det finns möjlighet för det. Beroende på om det finns kollektivavtal eller inte på arbetsplatsen så kan procentsatsen se olika ut.

Kostnadsfri rådgivning med våra pensionsrådgivare

Pensionen behöver inte vara så krånglig att få kontroll på men ibland kan det vara skönt att överlåta det administrativa till vår försäkringsförmedling. Vi har lång erfarenhet av att förmedla tjänstepension åt företag och att hitta det pensionspaket som passar företagets förutsättningar.

Våra pensionsrådgivare finns alltid nära tillhands för att svara på dina frågor rörande tjänstepensionen, göra en beräkning på din pension samt mycket mer. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning till dig som arbetsgivare som vill veta mer om tjänstepension för företaget och ser fram emot att hjälpa dig sätta av pension till dina anställda.

Sätt av pengar till tjänstepensionen varje månad. Dina anställa får både ett långsiktigt sparande och ett flertal försäkringar.